logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kacang dalam kosmetologi

Salad Pea dalam kosmetologi

kacang tumbuh di planet ini bagi tahun-tahun lepas beberapa ribu. Nenek moyang kami percaya dia adalah jasad kekayaan dan kesuburan. Penanaman budaya bermula pada zaman purba di negara-negara seperti Parsi dan Mesir. Melalui kajian, saintis telah menemui zarah pea, yang berkembang di Zaman Batu. Leluhur orang Sayur menimbang kacang liar tahunan, yang kini boleh didapati di beberapa zon iklim.

Jenis Goroheto diri pollinating herba tumbuhan tahunan keluarga kekacang tersebut. Tendrils batang kacang memiliki panjang 15-20 sentimeter. Akarnya pergi sangat jauh ke dalam tanah. Daun adalah pinat, dan kacang adalah di hujung antena bercabang yang membenarkan mereka untuk tinggal di tumbuhan lain. Bunganya mempunyai papilionaceous corollas. Biasanya mereka mempunyai warna putih, tetapi juga boleh bertemu dan ungu, merah jambu dan ungu.

Buah gorohaeto pod, atau kekacang, yang mempunyai bentuk yang berbeza, warna dan saiz. Setiap pod 4-10 biji. Bahagian yang berlainan di kacang boleh digunakan untuk tujuan perubatan, dan benih yang boleh dimakan.

Mari kita bercakap tentang sifat-sifat kesihatan kacang. Sejak zaman dahulu kala, orang tahu bahawa kacang adalah pengaruh positif terhadap kesihatan fizikal. Ia juga mengandungi vitamin banyak seperti B1 A, B2, PP, C, dan kanji, garam galian, kalium, mangan dan banyak bahan-bahan lain keperluan badan. Peas kepada nilai pemakanan mereka adalah sama dengan produk tenusu, telur dan daging.

Protein kacang hijau adalah asid amino seperti methionine, threonine, leucine dan lisin. Makan kacang boleh dalam pelbagai bentuk: mentah dan tin. Ia juga boleh ditambah kepada salad, pai dan sup.

Daripada ia mustahil untuk membuat puding. Jika anda mempunyai batu karang, atau anda adalah pesakit kencing manis, maka gorohotlichnoe penawar untuk penyakit ini. Ia juga boleh digunakan sebagai diuretik. Dengan kacang boleh menghilangkan jerawat dan lebam. Kacang dalam kosmetologi di sana banyak cara untuk membuat topeng daripada kacang yang memberi kulit anda. Segar dan cantik Tidak hairanlah wanita di Rusia telah begitu menarik. Jadi, kami menawarkan anda beberapa kaedah ini.

1. Topeng untuk kulit berminyak dengan kesan pembersihan a Halus runtuh kacang sehingga serbuk. Campurkan dengan 1 putih telur dan 1 sudu kecil madu.

Sebarkan campuran di muka anda dan tahan selama lebih kurang 20 minit, kemudian bilas dengan air suam. Jika anda mempunyai kulit biasa, anda boleh menambah kuning telur. Jika kering, gunakan madu bukan krim. 2. Meremajakan topeng Juga, menghancurkan kacang dan tambah minyak zaitun dan satu sudu kecil 2 sudu smetany.Namazhte muka dan leher dan tahan selama 30 minit. Kemudian berenang kapas dalam susu suam dan bilas topeng.

Selepas 10 minit, basuh muka dengan air. Kursus prosedur itu boleh benar-benar menghilangkan kedutan. 3. Toning Mask Campurkan satu item. sudu dihancurkan dalam pengisar kacang kopi dengan dadih. Sekiranya mendapatkan campuran tebal, yang perlu memberi sedikit minuman. Kemudian memohon campuran ini pada muka selama lima belas minit. Bilas dengan air masak dan lap ais.

Ini akan memberikan kulit anda lebih sihat dan menyelamatkan kamu dari kedutan. 4. Topeng untuk kulit letih Campurkan 2 sudu besar dihancurkan kacang dengan 2 sudu besar yogurt. Sapukan campuran ini pada muka selama 20 minit.

Cotton swab dicelup dalam minyak zaitun, keluarkan topeng dari mukanya. Dan kemudian selepas 15 minit, bilas dengan air suam. Jika anda selalu membuat topeng, kulit anda akan menjadi menyenangkan, lembut, muda dan sihat. Ingat, kecantikan anda bergantung kepada anda!

Anna Afanasyev Berdasarkan bahan-bahan molozhe.ru

Related Posts:
  1. Vigna
  2. Lagenariya

pea, Vigna, lagenariya, salad, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri