logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Berguna untuk kacang

Berguna untuk kacang, sayur-sayuran

digunakan sebagai tuam untuk bisul dan karbunkel lemah. Kacang mengurangkan kemungkinan kanser, penyakit jantung, tekanan darah tinggi. Makan kacang, dalam apa jua bentuk, melambatkan proses penuaan dan seluruh tubuh secara menyeluruh. Pea Protein mengandungi penting untuk badan, kami asid amino, lisin, methionine, tryptophan, cystine, dll

Peas (Pisum sativum) - satu tumbuhan herba tahunan keluarga kekacang itu (papilionaceous). Mendapat namanya daripada fakta bahawa semua bunga kelihatan seperti biji bot kecil (atau rama-rama). Dua kelopak sisi menyerupai dayung (atau sayap), bunga besar seperti layar, dan dua yang lebih rendah, kelopak bersatu, seperti bot (badan rama-rama). Kacang buah - buah. Ia terdiri daripada dua injap dan biji di dalamnya. Peas - sendiri pollinating tumbuhan. Dengan struktur kacang injap, ia dibahagikan kepada kelas: serangan dan gula.

Injap jenis serangan, keras. Mereka mempunyai lapisan dalaman kertas kulit. Ini menjadikan mereka keras dan tidak boleh dimakan. Daun matang daripada pelbagai, apabila ditekan, mudah berkembang (luschatsya). Oleh itu, jenis ini dipanggil "serangan". Dalam jenis kacang gula, kertas kulit lapisan pintu sana.

Sayap Ia adalah lembut dan digunakan di dalam makanan secara keseluruhan. Jenis ini biasanya kacang lebih manis, dan sebagainya dipanggil "gula." Ini jenis kacang ditanam untuk buah yang tidak matang (bilah). "Bahu" makan segar, serta, tin, beku dan masak. Terdapat juga menengah ("polusaharnye") jenis kacang.Dalam gred, dalam keadaan hijau, daun lembut dan boleh dimakan, tetapi sejauh mana kematangan, menjadi kaku dan tidak sesuai untuk kegunaan manusia.

Pea adalah salah satu tanaman sayur-sayuran yang tertua. Berkembang sangat pertamanya lebih kebun. Mereka tahu orang yang sama ia boleh dimakan, walaupun dalam masyarakat primitif. Sejarah penanaman kacang mempunyai sekurang-kurangnya 3,000 tahun. Menurut ahli arkeologi, Timur Tengah, mereka telah menemui sisa-sisa makanan dari kacang, kotorymne kurang daripada 10 ribu tahun.

Atas sebab ini, tempat asal kacang adalah amat sukar untuk menentukan. Perancangan, ia adalah Afrika Utara - Asia Barat Daya. Sebutan pertama kacang, tempat-tempat ini adalah kVII AD vekudo.

Kemudian, kira-kira lima abad, yang kacang telah diimport ke dalam wilayah Rusia moden. Secara umum, ia telah sekian lama bahawa tidak ada orang dan tidak tahu bila. Tidak apa-apa, dalam kes-kes seperti di Rusia berkata: "ia masih dalam satu tahun." Kacang telah lama ditanam untuk kegunaan peribadi di rumahnya.

Mass ditanam kacang, tanaman ladang, berada dalam abad kelapan belas awal. Sekali, kacang yang diimport dari Perancis, dia dengan cepat menjadi sangat popular di Rusia. Kacang dimuliakan malah seluruh rantau, dan bukan kemudian, wilayah Yaroslavl. Pekebun tempatan telah datang dengan cara yang kering kacang "bahu" dan menyelamatkan mereka untuk masa yang lama di luar negara.

Yang terkenal "kacang hijau" dapat membesar dan masak di kampung-kampung dan Ugodichi Sulost, berhampiran Rostov Veliky. Di Rusia, kacang, jadi datang ke rasa, bagaimana dengan dia sejumlah besar peribahasa dan pepatah. Sebagai contoh: "dicemburui:. Seorang gadis di dalam rumah, tetapi kacang dalam bidang - yang tidak lulus, secubit everyone"

Pea tidak mencukupi untuk membesar, kita telah dan masih mengumpul hasil tanaman. Dan mahu makan kacang, sentiasa berleluasa. Burung yang berbeza: burung gagak, Burung murai, dll Terdapat hanya tidak berpakaian buruk. Ada yg mempesonakan, dan rolling bogey.

Beliau suka kacang izhuk-biji kapal. Setiap kita memilih, poedennye kumbang ini, bijian. Pada hari-hari lama kumbang ini disimpan hem disemai dengan kacang. Kumbang-biji kapal di bidang tersebut tidak muncul. Kacang dan makan di mana-mana, hampir segala-galanya. Itu sahaja dia tidak lakukan. Kacang dimasak sup dan bubur, kek bakar, membuat mi, penkek dibakar, dimasak kacang jeli, dan juga membuat keju kacang.

Tidak hairanlah jika ia dipanggil di Rusia "raja Peas." Di Asia Tenggara kacang panggang, masin dan ditaburi rempah dan dimakan sebagai snek. Orang Arab yang dibuat daripada kacang kuda (pea bersaiz-kuning pasir dengan tip berkata), makanan ringan yang popular "hummus."

Daripada chickpea sebagai snek tradisional buat Yahudi panas "falafel." Kacang hijau "berfikir" jenis tin dan beku. Jika anda mash kacang dengan pudina, jus lemon dan minyak zaitun, tambah yogurt di sana, anda mendapat makanan yang sangat lembut dan sihat . Pea "pisau" di Eropah yang dikenali sebagai "kurap-mendesak" (dari Perancis Mang tout -. Makan semua) atau "brokoli kacang". Daripada jumlah ini, sup masak, stews, digunakan di salad.

Di China dan Thailand, buah ini terang-hijau langsing dengan bau yang menyenangkan segar semestinya ditambah kepada hidangan sayur-sayuran panggang. Dish daripada kacang sangat berbeza dan berguna. Mereka sentiasa menghiasi dan mempelbagaikan desktop anda.

Peas, ini merupakan produk yang mana Hippocrates berkata: ". Makanan perlu ubat dan ubat - makanan" Pengarang: Stanislav Getman sumber: Berguna untuk kacang dan kekacang: Produk kacang dan kekacang lain

rekod yang berkaitan:
  1. Labu adalah lazat dan berguna
  2. Lihat
  3. Timun
  4. Lada

kacang asparagus, jenis kacang, lada, kacang, kacang, salad

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri