logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow slizun mengandungi hampir tiada bahan kaustik

Bow slizun mengandungi hampir tidak tunduk kaustik

kilang ini adalah popular dirujuk sebagai padang rumput atau menganggukkan bawang. Bahagian bawah tanah menembak dan meninggalkan banyak asid askorbik, karotena, dan gula mudah dicerna, mineral dan sebatian minyak pati. Peningkatan tahap zhelezistyhsoley menjadikan budaya pemakanan produk berharga.

Bow-slizun - ini adalah herba saka biasa yang dimiliki oleh keluarga bawang. Tumbuhan ini mempunyai ciri unik: selepas memotong zelenoybotvy ke kawasan yang rosak secara beransur-ansur sap menghidangkan tebal, konsisten mukus. Semasa musim tumbuh daun yang sangat lembut, enak dan wangi.

Sebagai perbandingan dengan jenis lain bawang slizun hampir tiada bahan kaustik, yang memberikan rasa tajam untuk melepaskan diri, jadi mentol dan daun boleh disediakan ispolzovatdlya salad musim panas makanan dan. Semasa bawang berkembang first musim hijau padang rumput bentuk pena, dan pervyelistya muncul di atas permukaan tanah pada awal bulan April. Pada pertengahan musim panas kedua bermula berbunga pada bulan September dan benih sudah matang.

Mentol, kontur slizuna menyerupai kon dan dimasukkan ke dalam pasangan nadlinnom rhizome melintang di bawah lapisan atas substrata.Tolschina stolon boleh mencapai 2-2,5 cm tangkai diratakan, sehingga setengah meter tinggi, daun dan rata, licin permukaan, dikumpulkan di vpuchki asas 5-8 keping. Daun dan batang yang mengingatkan bau bawang putih, tetapi mempunyai rasa yang kurang jelas.

Bunga ungu-merah, bentuk sfera umbellate. Jika dibiarkan unharvested bawang pada musim luruh ke musim sejuk, dengan setiap musim baru yang semakin meningkat, beliau budetpostepenno tumbuh di dalam bulatan atau lingkaran yang tidak teratur. Penanaman bawang bawang slizuna slizun biasanya meningkat daripada benih atau disediakan semenaneposredstvenno pilihan ke dalam substrat.

Bow slizun mengandungi hampir tiada bawang putih kaustik

Jadual Program yang dihasilkan dalam musim gugur lewat atau awal musim bunga, meninggalkan di antara barisan tanaman untuk tempoh akan datang yang tidak kurang daripada 60 cm Baik untuk razvityerasteniya 3-4 tahun hidup boleh dibiakkan oleh bahagian mnogozubtsovyh mentol, yang juga ditanam di tanah terbuka pada musim bunga. Prihatin untuk takoyzhe budaya diberikan, serta biasa bawang. Penuaian bawang slizuna Mengumpul tuaian awal pertama boleh dilakukan di akhir bulan Mei. Potong peravypolnyayut berkala seperti pertumbuhan semula daripada daun.

Bow-slizun boleh dimakan segar, atakzhe menstirilkan dalam penyediaan sos, garnishes dan pryanyhpriprav. Berdasarkan bahan-bahan www.sadimsad.ru

Related Posts:
  1. kacang sejuk tahan adalah tumbuhan sayur

bawang, kacang, slizun bawang, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri