logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow slizun maklumat umum

Bow-slizun Ketua: saka, lebah tumbuhan yang cemerlang. Bentuk garis rata  bau bawang putih. Bawang dia mempunyai palsu, 1,5-2,5 cm tebal, diliputi dengan tiga kertas kulit kering  sisik. Tumbuhan berbunga dari tahun kedua kehidupan, membentuk ungu pucat dengan warna merah jambu  hal berkembang.

Bow-slizun berlaku hampir di seluruh wilayah Rusia. Sangat holodostoek, pemindahan  suhu turun ke -40 ° C. Ia musim beliau dan Bulatan Artik.

Tumbuhan yang agak tahan kepada penyakit, dalam  terutamanya untuk cendawan lembut seperti bulu.  Slizun tumbuh di satu tempat untuk tahun 6-7. Baik untuk dia adalah prekursor  timun, Tomato, kubis, awal kentang dan rumput tahunan.  Keperluan: slizun cerewet tentang kelembapan, anda boleh berpakaian ia secara terbuka dan dilindungi  tanah.

Ia boleh menjadi tanah liat dan tanah subur bergambut, bumi hitam. Pada musim gugur,  menjadikan tanah baja dan reput, humus atau kompos (6-8 kg/m2), pada musim bunga apabila memproses  memberi satu lagi 4-6 kg/m2 humus, 30-35 g/m2 ammonium nitrat dan fosfat, 15 g/m2 garam kalium,  serta unsur surih.

Kandungan: di daun dan mentol palsu mengandungi kira-kira 90% mg asid askorbik, 200  mg% vitamin C, sehingga 4 mg% karotena, 3.0  % Gula serta biologi aktif fe-nolnye  sambungan dan asid triterpene, 10% bahan kering, banyak garam mineral, kalium,  zink, mangan, nikel, molibdenum dan besi khususnya:  Berkembang: dibiakkan bawang-slizun membahagikan belukar, dan benih. Yang terakhir ini boleh  sampai ke tahun kedua, dan terutama yang banyak - di ketiga.

Slizun disemai dari awal bulan April sehingga pertengahan Mei atau sebelum musim sejuk kepada kedalaman 0,5-1 cm di katil dalam 4  jarak baris 25 cm antara pokok dalam satu baris - 20, di antara band - 50 cm  semula dengan membahagikan belukar ditanam di Mei atau Ogos di baris jarak 40 cm dalam  nombor - 20, kedalaman penanaman - mentol ditanam 3-4 cm di musim gugur-line lebar  45 cm antara baris

Penjagaan: 3-4x merobek sedalam 4 - 5 cm, dan air dalam cuaca kering, dua kali makan  Mullein (1 8) dan ditambah dengan baja (5 g ammonium nitrat, 10 g super fosfat,  5 g kalium klorida per 1m2). Berpakaian dijalankan selepas dua cutoffs pertama. Untuk mempercepatkan  pertumbuhan semula di Rannev senny masa filem merangkumi penggunaan, yang membenarkan pertama  Potong daun selama 10-15 hari lebih awal.

Menuai: kehidupan pasu bermula pada awal bulan Mei apabila daun mencapai panjang 20-30 cm  Caj diulangi 5-7 kali lebih panas dan pada akhir Oktober hingga selesai.  Penggunaan: ia ditanam bagi halus, daun hampir grubeyuschih, yang boleh  digunakan pada musim berkembang - dari awal musim bunga ke musim gugur lewat.  Tumbuh-tumbuhan digunakan secara meluas sebagai perasa untuk pelbagai hidangan dan masakan salad.

Terutama berguna untuk anemia. Anti-radang dan vasodilating  tindakan. Berdasarkan bahan-bahan lib.rin.ru

bawang, kentang, salad, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri