logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Slizun Bow

Bow slizun bawang putih

Bow-slizun (nutans Allium) juga dikenali sebagai kelenjar, kerana dia adalah juara antara tumbuh-tumbuhan lain di dalam kandungan besi. Bagi tahun kedua hidup, seperti ini tunduk bentuk yang tinggi dan tebal (1 cm), anak panah, mengangguk-angguk sebelum berbunga, ia dipanggil agak kebawah. Apabila longgar akan membuka payung, diliputi dengan penutup yang tajam, dan kecil tdk berbunga ungu-merah jambu bunga, anak panah, sehingga meluruskan. Pada masa ini, tunduk-slizun kelihatan sangat menarik.

Daun dia dengan lendir yang banyak merembeskan rehat, maka nazvanieslizun botani itu. Mereka adalah lampu hijau, rata, linear, dengan hujung bulat tumpul. Panjangnya adalah 30 cm, lebar 2 cm

Mereka tumbuh sepanjang musim membesar dan pada usia muda boleh digunakan untuk makanan sepanjang tahun (tunduk ini sesuai untuk penyulingan). Pada satu ketika busur-slizun boleh berkembang 5 tahun. The mentol dilampirkan kepada kepingan, rhizome 1-2. Mereka adalah nipis, membran filmy putih. Dalam penggunaan jangka panjang sarang perladangan berkembang dan mereka mesti berpecah dan tempat duduk, jika tidak, mentol akan berkembang cetek. Daun muda bawang slizuna mempunyai rasa yang menyenangkan dengan rasa slaboostry sedikit dan bau bawang putih.

Mereka adalah disyorkan untuk diet bagi mereka yang tidak boleh bertolak ansur dengan bawang dan bawang putih. Tunduk Ini bahagian yang boleh dimakan tumbuhan semua kecuali anak panah (mereka kasar). Gunakan ia segar sebagai perasa untuk friedge, hash salad, dan juga pernah berkhidmat dengan daging, ikan dan permainan. Bow-slizun boleh memelihara. Daun dan mentol mengandungi gula, serat, protein. Mereka mengandungi banyak (29-45,7 mg%), asid askorbik, karotena (2,3-2,9 mg%), vitamin lain. Terutama bawang kaya slizun besi.

Kehadiran bahan ini, serta garam mineral dan pengeluaran yang tidak menentu membuat busur ini, bersama-sama dengan orang lain dalam beberapa tumbuhan perubatan. Menurut kandungan nutrien dan vitamin ia berguna bawang. Dengan penggunaan yang teratur ia meningkatkan selera makan dan meningkatkan penghadaman. Ia adalah disyorkan bagi anemia dan, kerana besi memainkan peranan penting hematopoiesis. Penyebaran bawang slizun membahagikan belukar (pada musim bunga atau awal pada bulan Ogos), serta biji.

Tanah ini harus juga basah, seperti tumbuhan ini air kasih sayang, tetapi kawasan itu harus ada air bertakung. Tanah keperluan budaya proizvestkovannaya neutral, baik disenyawakan dan di bawah terlebih dahulu. Kita tidak harus mengabaikan peraturan putaran tanaman, walaupun tunduk itu hampir tidak terjejas penyakit, dan yang paling penting, cendawan lembut seperti bulu (peronosporosis). Dalam menyemai musim luruh (sebelum musim sejuk) membuat 20-25 g kalium klorida dan 30-35 g / m super fosfat.

Pada musim bunga (pertengahan Mei) telah dimasukkan ke dalam tanah daripada 20-25 g ammonium nitrat. Benih disemai pada kedalaman 0,5-1 cm jarak antara baris 20-25 cm, 40-45 cm antara jalur mentol dengan membahagikan sarang yang duduk di baris 40 cm, dan di antara lukovitsami20 lihat

Penjagaan biasa. Walau bagaimanapun, jika tiada hujan air tumbuh-tumbuhan lebih kerap. Pada tahun penanaman untuk menyuburkan dua kali: dalam fasa 3-4 daun, 10 g ammonium nitrat dan kalium klorida dan 15-20 g / kaki persegi super fosfat. Pada awal September, terdiri daripada 15-20 g / persegi super fosfat kaki dan kalium klorida. Pada musim luruh lewat daun dipotong. Bow-slizun zimostoek. Beliau tolerates musim sejuk keras tanpa perlindungan.

Pada musim bunga pucuk muda boleh tahan fros ke -5 C ', mereka biasanya tumbuh di tengah-tengah bulan Mei aprelyapervyh, lebih cepat daripada haluan lain, termasuk haluan, batuna. Jika tanaman penutup atau filem spanbond, tanaman yang boleh dipotong untuk dua minggu lebih awal. Sesuai bawang slizun dan untuk memaksa.

Apabila tanaman dalam rumah hijau atau di ambang tingkap boleh dipotong tuaian dalam 25-30 hari. Berdasarkan bahan-bahan fermer.ru

slizun bawang, batun, bawang, bawang, bawang putih

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri