logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Rahsia Leek

Ramai sayur cinta keluarga, terutama sup daripadanya. Tidak semua kali pertama mahu tumbuh bawang ini giliran dengan betul. Jadi perlu tahu rahsia yang kami akan membukanya.  Disemai bawang harus pada penghujung Februari, benih pra-direndam dalam pasu bunga biasa.

Adalah lebih baik jika dia silinder tetapi tidak terhad kepada garis pusat bahagian bawah - tidak kurang daripada 15 cm di bawah hendaklah lubang untuk saliran.  Dalam kebanyakan kes, penggunaan benih pengeluar domestik, tetapi berkata bahawa sayur saderi dan akar tumbuh lebih baik dari import.  Tuangkan tanah di pot tentang ketinggian 2 / 3.

Pembasahan atau meletakkan lapisan salji di 2cm untuk melihat yang lebih baik, dan sama ada benih merebak. Tidur tanah mereka kepada 2 cm, tutup beg plastik periuk telus (Untuk mengekalkan kelembapan) dan menetapkan dalam panas, tempat gelap mungkin.  Setiap 2-3 hari membuang beg dari pot, ringan disiram dan diletakkan di atas sekali lagi.

Sebaik sahaja gelung first hijau, buang pakej. Pot dengan benih diletakkan di ambang tingkap di sebelah cerah. Untuk melindungi akar hipotermia. Di bawah bunga sertakan buih. Apabila balkoni atau beranda ditubuhkan sifar suhu, mengambil benih.

Ia adalah penting untuk tidak lupa untuk menutupinya daripada cahaya matahari langsung. Penjagaan keseluruhan bawang benih datang ke menyiram.  Apabila masa yang sesuai untuk menanam sayur dalam bidang terbuka, berhati-hati melonggarkan tanah. Dig kedalaman berbentuk V alur dari 15-16 cm

Pada bahagian bawah acuan meletakkan campuran abu semua sedikit dan disiram penanaman rumput dan bawang. Segera menakutkan untuk membayangkan bahawa mereka mesti duduk di satu pada jarak 80-10 cm dalam barisan. Meluruskan akar berhati-hati dan taburkan tanah. Bawang adalah parit, yang berfungsi wayar dari angin sejuk.

Tutup benih spanbond sebelum hari panas.  Apabila sayur akan meningkat (walaupun ini mungkin tidak berlaku segera), bermula secara beransur-ansur tuangkan dalam tanah berpunca daripada dinding parit. Tuangkan hanya dalam cuaca yang sangat kering, beberapa kali merumput. Tumbuh-tumbuhan lebih semakin kukuh, lebih besar tanah berduri.

Pada masa bersedia Bawang adalah kaki sangat dikelantang, yang mana ia dan berkembang. Jika anda tidak, dapatkan bawang yang hampir terluntur dan tanpa rasa.  Bawang Sayur - bawang keluarga dua tahun sekali.

Dalam bentuk tahun pertama rata daun linear dan panjang, batang palsu yang tebal, yang dan digunakan sebagai makanan. Pada tahun kedua tumbuhan bentuk bunga arrow sehingga 150 cm Jika anda meninggalkan dia untuk menghabiskan musim sejuk di dalam tanah di tahun kedua, anda boleh mendapatkan benih (walaupun, menurut beberapa pakar, benih tanaman ini hanya boleh dilakukan di latitud selatan).

Kedai Vintage di ruangan bawah tanah. Batang tebal yang ditaburi dengan pasir, meninggalkan hujung daun tidak tidur. Suhu penyimpanan yang optimum 0 ... 1 °; kelembapan - 80-90%.  Sup bawang.  Memasak Rasulullah dalam sup daging. Tetapi jika tidak, tiada masalah. Membawa kepada air mendidih, drop kentang dihiris di dalamnya, satu atau dua lobak kepala kembang kol florets dalam dipecah.

The memasak lebih rendah kebakaran. Y bawang memotong akar, maka hijau daun untuk kaki terluntur. Basuh kaki, potong bulatan - Dan dalam air mendidih. Dalam kuahnya tambah pedas, ia adalah herba kering.

Prokipelo beberapa minit dan mematikan. Selepas sup berdiri 5 minit - tuangkan ke dalam pinggan. Nikmati hidangan anda.  Pengerusi ON 'EM Kerjasama "dari Cheboksary Shorokhov V.N.podelilsya pengalaman yang semakin meningkat tunduk - untuk pen rumah hijau lobak dipanaskan.

Biji benih direndam dalam larutan dengan kepekatan 1:1000 selama 12 jam. Dalam tempoh dewasa ta bawang doused dengan campuran ubat pada kepekatan 1:1000 3 kali 3 l/m2 manual dari air boleh.  Akibatnya masa menurun kepada 10 hari penyulingan, hasil meningkat 100%. Produk yang terhasil mesra alam, sejak penanaman tidak digunakan baja kimia.

Terkumpul sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pengalaman menunjukkan bahawa bahawa teknologi EM berasaskan mikro-persenyawaan robiologicheskogo  di kompleks rumah hijau dan rumah hijau tidak boleh hanya mewujudkan persekitaran yang baik untuk tumbuh-tumbuhan, tetapi juga membantu berbuat tanpa baja kimia dan remedi serta tanpa gantian dan tanah mengukus.  Dalam tahun kebelakangan ini, banyak taman bawang katil mengalami perosak.

Dan ia kerosakan  bawang terbang.  Muncul ia biasanya dalam akhir bulan Mei dan bertelur di dalam tanah atau pada kepingan kering tumbuhan. Selepas beberapa hari mereka ke dalam larva. Mereka tertanam dalam bawang, dari mana reput kedua dan loji pudar.

Untuk mengelakkan kehilangan hasil, adalah dinasihatkan untuk menggunakan kaedah popular untuk memerangi lalat berbahaya. Apabila ternyata tanah tempat tidur untuk didebungakan pada kadar abu kayu setiap cawan meter persegi. Boleh digunakan untuk tujuan ini dan tembakau debu, perbelanjaan kawasan yang sama 1 sudu daripada penghalau dana.

Jangan risiko terbang ke tanah dan di mana katil didebungakan lada pada kadar satu sudu teh setiap persegi ny meter. Selepas pendebungaan, tanah longgar dinasihatkan menjadi 2-3 sentimeter.  Dalam usaha memerangi larva lalat bawang berfungsi dengan baik menyiram dan ekstrak tembakau yang disediakan untuk penerima supaya: 1 satu sudu sabun, 200 gram tembakau, 10 liter air panas.

Selepas penyelesaian akan mendesak ia ditapis dan dirawat kilang mereka. Dari itu perosak jiwa mati.  Terdapat juga satu lagi kaedah terbaik memerangi bawang perosak.

Ditubuhkan dia tumbuhan kesalingan. Jika di atas katil di sebelah kilang bawang lobak, Perosak tidak berani menyerang mana-mana satu atau budaya lain, diperuntukkan sebagai tidak menentu penghalau serangga jahat, dan mereka tidak risiko mendarat di taman.  • • • • Apabila borang pesanan, jangan lupa untuk kembali termasuk E-mel anda Dan nama produk dan nombor. Berdasarkan bahan-bahan em.shopargo.com

Related Posts:
  1. Cina Vigna

bawang, Cina Vigna, sayur, Vigna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri