logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Penggunaan tetap lukaporeya

Pengambilan daripada bawang lukaporeya

bawang Dalam Negeri adalah Mesopotamia dan Mesir. Di sana dia mula berkembang lebih di III-II milenium SM. Kemudian bawang dalam Empayar Rom.

Dalam beberapa piramid telah ditemui tulisan mereka mengatakan bahawa hamba yang dibina mereka kerap makan sayur untuk mengekalkan kuasa. Leek sebahagian besarnya terdiri daripada air, maka ia boleh dipanggil rendah kalori. Bagaimanapun, beliau cepat memuaskan kelaparan, walaupun nilai tenaga yang rendah, mempunyai rasa yang baik dan tekstur yang lembut.

Juga bawang bernilai untuk kandungan vitamin, mineral (terutama kalium) dan minyak pati. Ia mempunyai kesan yang baik pada pencernaan dan metabolisme. Ia digunakan dalam keju, kering, segar beku, tin, rebus, goreng dan jeruk. Pengambilan daripada sayur meningkatkan imuniti.

Ia adalah peringkat tinggi yang cukup vitamin B6 dan C, serta mineral seperti kalium, kalsium, magnesium dan fosforus. Sayur yang baik sebagai pembersih darah, tetapi ia adalah berguna untuk hati dan sistem pernafasan, digunakan untuk tujuan perubatan di tekak yang akut. Rasa rasa sayur seperti bawang, tetapi ia lebih lembut dan manis. Edible batang putih bawang dan daun muda neogrubevshie.

Pada zaman pertengahan dalam bawang perai tahun tanpa lemak menjadi sayur-sayuran kegemaran miskin, serta untuk memenuhi kelaparan itu. Itulah apabila beliau memenangi Eropah. Sehingga kini, pembekal utama Eropah daripada sayur adalah Perancis. Sayur boleh digunakan dalam masakan bukan bawang mentah, rebus dan goreng. Lagipun, bau dia kurang dramatik dan jauh lebih menyenangkan berbanding bawang.

Leek ditambah sayur-sayuran puri, doh, ia amat baik dalam sup dan broths. Batang tender bawang boleh reneh dan berkhidmat dengan keju parut. Dan epal parut, bawang cincang cincin dan minyak zaitun memberikan yang sangat lazat dan berguna salad. Sayur rebus yang sangat sedap dengan cendawan. Anda boleh menambah sayur untuk adunan untuk penkek. Crepes disediakan daripada apa-apa ujian mesti taburkan dengan keju parut dan hidangkan panas. Leek boleh dimasak berbagai-bagai salad.

Berikut adalah resepi kegemaran saya: lapisan harus diletakkan dalam mangkuk salad sayur, epal manis, keju dan telur rebus. Semua bahan-bahan yang dicincang halus, keju parut dipakai. Tuangkan mayonis di atas dan menghiasi dengan kehijauan, tetapkan di dalam peti sejuk selama beberapa jam. Dalam bawang yang dimasak disimpan tidak lebih dari dua hari. Sayur mentah boleh disimpan di dalam peti sejuk seminggu, dan dalam peti sejuk sehingga tiga bulan.

Dalam sayur kering boleh disimpan selama setahun. Kering dihiris gelang seperti batang daun dan palsu. Di rumah, sayur boleh dikeringkan dalam ketuhar gelombang mikro sederhana panas, atau di dalam bilik udara pada suhu bilik.

Menariknya, semasa penyimpanan bawang meningkatkan vitamin C! Produk ini indah amat berguna dan mempunyai rasa yang sangat baik, dan tidak hairanlah bahawa orang-orang Rom purba dan orang-orang Mesir berharga begitu. Pekebun sayur boleh tumbuh sendiri dalam kawasan mereka, ia kurang cerewet tentang tanah daripada bawang. Ada yang semakin meningkat di mana-mana rapuh dan bersaliran baik tanah. Di kawasan yang beriklim panas biji bawang disemai terus ke dalam tanah.

Dan di kawasan yang beriklim sejuk benih bawang berkembang melalui. Harvest bermula, apabila "kaki" masih kecil, ia membolehkan anda untuk memanjangkan tempoh penuaian. Tumbuhan tidak menarik sehingga, dan digali dari tanah menggunakan garpu taman. Dalam panas bahagian bawang itu boleh dibiarkan untuk musim sejuk di dalam tanah terbuka. Syarat utama untuk sayur berkembang - ingat bahawa tumbuhan ini photophilous.

Jangan lupa tentang air yang baik, dan kemudian sepanjang tahun sayur akan di atas meja anda, sila anda dengan ciri-ciri berguna dan rasa yang baik! Berdasarkan bahan-bahan shkolazhizni.ru

Related Posts:
  1. labu hiasan
  2. Dua jenis lada

salad, bawang, kubis, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri