logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Leek sayuran penyembuhan yang luar biasa

Penyembuhan Wonderful sayur bawang bawang putih

Leek - satu penyembuhan yang luar biasa sayur, yang digunakan sebagai bebas produk dan dalam masakan kosong, pelbagai, dan dia telah dikenali sejak zaman purba. Tidak seperti negara-negara Eropah, di Rusia ada sedikit bawang ditanam, Walaupun dia memerlukan perhatian yang besar kerana ia mempunyai slaboostry sangat lembut rasa daun muda dan batang palsu dikelantang, mempunyai nutrisi yang tinggi nilai (ia mengandungi protein, gula, serat, vitamin, garam mineral).

Leek mengaktifkan metabolisme dan kerana kandungan rendah tidak menentu minyak yang digunakan dalam diet. Beliau adalah 2-3 kali tuaian bawang turnips dan disimpan selama enam bulan tanpa kehilangan sifat-sifat vitamin (kedai penyimpanan asid askorbik hingga Februari, berbeza dengan lain-lain jenis bawang, yang Sebaliknya, kehilangan dalam simpanan).

Leek - tumbuhan dwitahunan (tetapi ia boleh ditanam sebagai saka a), pada tahun pertama membentuk sebuah pesawat keluar, seperti dalam bawang putih, palsu dan daun tangkai (kaki), antara yang panjang 10-60 cm bergantung kepada pelbagai, dan diameter 2-5 cm pada tahun kedua kehidupan dengan batang bawang kelihatan tinggi dengan bulat merah jambu atau ungu hal berkembang, benih masak pada awal bulan September (mereka lebih kecil daripada mentol bawang dan kekal berdaya maju selama tiga tahun).

Terdapat masak awal, sederhana dan akhir- jenis bawang-bawang. Awal matang untuk jenis bawang salad sayur-sayuran pada musim bunga boleh menanam di dalam tanah terbuka. Untuk bawang ini dicirikan oleh musim yang panjang yang semakin meningkat (kira-kira 7 bulan) jadi di kawasan-kawasan dengan musim sejuk ia ditanam dengan benih.

Untuk bawang matang dalam bulan September dan Oktober benih disemai pada bulan Mac (biasanya dalam separuh kedua bulan Mac). Sebelum menyemai benih-benih sayur yang direndam di dalam air (20 darjah) pada waktu malam dan kemudian kering ringan untuk flowability. Lapisan bawah menyemai benih untuk bentuk sayur yang disyorkan campuran rumput bumi atau kompos, humus dan gambut berlabuh.

Ini anak benih rendah kotak penuh dengan substrat, Slack tamped dan disiram ia, sowed benih dan melindungi mereka dengan lapisan tanah dari 0,5 cm cahaya, satu sedikit pemadatan tanah di atas dan tutup dengan foil kotak dengan tanaman. Adalah lebih baik untuk menyemai benih Leek jarang bahawa tiada lagi permainan Lawan pucuk diperlukan (sekurang- kotak saiz 35x50 cm 2-3 g biji cukup untuk pepejal atau tali pembenihan).

Sehingga bercambah sayur mengekalkan suhu 22-24 darjah, selepas percambahan oleh darjah 20 hari, 8-14 darjah pada waktu malam. Sayur disiram sederhana (Air suam, membiarkan tanah kering di antara waterings) dan kerap disiarkan, pucuk yang tidak menarik. Sebelum penanaman sayur di tanah terbuka adalah wajar dua atau tiga hari untuk pengerasan anak benih luar dalam yang dilindungi dari angin dan lokasi matahari.

Pada usia 60-70 hari benih sayur ditanam di tanah yang subur untuk tempat cerah (biasanya 05-15 Mei, sebagai sayur tidak takut beku), dalam kedalaman alur dari 10-15 cm (tertakluk kepada pembumian lagi daripada tumbuh-tumbuhan untuk mendapatkan tender putih batang panjang). Satu meter persegi yang ditanam 25-30 tumbuh-tumbuhan, menanam sayur di rabung pada rajah dua baris atau satu baris (Selaras meninggalkan 10-15 cm antara pokok).

Penanaman Lebih padat Leek musim panas tipis dengan menggunakan bawang muda dari awal bulan Julai untuk dimakan. Diamalkan Buat sungkupan menanam sayur gambut, dicincang jerami kering, puncak tumbuh-tumbuhan untuk mengekalkan kelembapan tanah dan menyekat pertumbuhan rumpai. Penyiraman bawang dalam cuaca kering akan meningkatkan hasil.

Tumbuh-tumbuhan kecil boleh cuti di taman musim sejuk itu, sebagai tambahan kepada dan meliputi okuchiv merapikan cawangan. Benih bawang juga boleh menyemai di taman pada akhir Oktober, taburkan tanaman gambut untuk musim sejuk. Apabila pembersihan bawang A telah dibuang daun rosak dan kotor, dipotong akar sehingga 1 cm dan daun pada panjang ketiga. Di bawah tanah atau bawah tanah kedai sayur musim sejuk prikopat dalam pasir, ia adalah lebih baik pada 2 darjah.

Autumn bawang boleh disimpan di balkoni di tempat tinggal boleh tahan fros tunduk ke darjah 5-7. Walaupun ia membeku - tidak mengapa, dan bawang beku tidak hilang harta dan digunakan untuk membuat makanan perubatan. Dalam ketiadaan gudang, gudang dan balkoni tumbuhan sayur sejuk, dibungkus dalam selofan dan simpan dalam peti sejuk.

Ziborova EJ Online Gardenia.ru Berdasarkan bahan-bahan www.gardenia.ru

Related Posts:
  1. Sote Terung
  2. Rawatan

    bawang, bawang perai, jenis bawang, terung

    links(1); ?>
    Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri