logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Saka Lukbatun

Lukbatun bawang saka

bawang Welsh tumbuhan saka yang mempunyai beberapa nazvaniyluk fistular, Tatar, musim sejuk. Daun menyerupai daun bawang lukapolye, tiub, tetapi biasanya lebih besar, dan batunasilnodudchatye Cina dan mempunyai diameter 610 cm mentol diameter 34 cm, ditutup dengan sisik, kering keras kuning-coklat, leher layu tidak bentuk dari yang tidak mampu penyimpanan jangka panjang. Dedaun tumbuh terus-menerus, sehingga tumbuh-tumbuhan boleh.

Rendah Bunga tangan (20-60 cm), nodular berakhir payung mudah, bunga putih kehijauan. Pengeluaran semula terutamanya oleh benih, tetapi ia tidak mustahil dan pengklonan (dengan membahagikan belukar). Tumbuhan ini tahan lasak dan zymo. Pada awal musim bunga, sebaik sahaja salji turun, daun mula membesar dalam sebulan sudah sesuai untuk pelaksanaan. Di Rusia batun diedarkan agak meluas, terutama di bahagian tengah dan utara negara ini. SortaGribovsky 21, 7 Mei dan April ini.

Bawang Welsh digunakan dalam tanaman tahunan dan saka. Pada mulanya ia berkembang di putaran tanaman sayur-sayuran, di laman vtoromna berdekatan. Di bawah beliau ditarik balik tanah yang subur, yang jelas rumpai, agak lembab, bukan berasid dan juga berpakaian dengan baja organik pada tahun-tahun sebelumnya.

Biji benih disemai pada musim bunga atau musim panas (Eugen pada 1 Ogos, di tengah dan utara rayonahdo 15-20 Julai). Norma vysevaokolo 20 kg /, ha dengan bertahun-tahun kg vyraschivanii12-15 / ha. Menyemai dijalankan di puncak, rabung dan permukaan rata. Dengan lebar daripada rabung 1 m batun padanya disemai dalam 4 baris jarak 25 cm di atas rata-poverhnosti45 band yang lebih rendah (antara strochkami20-25 cm, lentami5060 cm). Benih ditanam pada kedalaman 1 dan 1.5 cm Uhodpropolki longgar.

Apabila tuaian tanaman tahunan dituai dalam satu operasi di maeiyune di mnogoletneydvazhdy bagi setiap musim yang semakin meningkat, memotong terakhir daun tidak lewat daripada akhir bulan Julai, awal Ogos, jika tidak, tumbuhan tidak akan mempunyai masa untuk bersedia untuk musim sejuk dan boleh vymerznut. Bagi yang baik lebih-disinggahi harus jatuh, selepas fros ketara pertama, apabila daun layu, kerat mereka dan membuat laman web yang menggalakkan pemulihan.

Bawang Welsh juga ditanam di hothouses tanah untuk mendapatkan bawang hijau pada musim bunga awal (April, Mei) dan musim panas (Jun). Untuk tujuan ini, benih yang disemai dalam baris pada bulan Februari, dan kemudian dalam mezhduryadyahredis. Sebilangan kecil bawang Welsh pada sayur-sayuran ditanam di rumah hijau.

Daripada di bawah perlindungan filem keluaran siap adalah pada 23 minggu lebih awal daripada dalam tanah terbuka dan dalam rumah hijau, dan rumah hijau menjalankan penyulingan hijau di musim luruh dan musim sejuk yang batuna mentol dituai sebelum fros (lebih baik dengan ladang tiga tahun). Untuk makanan yang menggunakan bahan mentah atau diproses daun muda dengan bawang atau beberapa daun untuk perasa pelbagai hidangan, hash, salad, untuk pendaftaran marinades makanan ringan, (herring, kaviar, cendawan, dll .)

Daun bawang seperti kubis batuna diperam, di samping mengekalkan vitamin, rasa dan aroma tertentu. Sos masam untuk luknezamenimaya hiasan di musim sejuk dan waktu awal musim bunga. Berdasarkan bahan-bahan owoshi.ru

Related Posts:
  1. lada Sweet
  2. Tomato

Bawang, batun, lada, batun bawang, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri