logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow musim untuk menuai batun menghasilkan 3 kali

Lihat untuk tuaian musim batun menghasilkan 3 kali busur

bawang Welsh - budaya yang boleh disemai hampir semua musim panas, malah pada dekad pertama Ogos. Titik keseluruhan di sini ialah batun yang sejuk tinggi, jadi frosts gugur pertama tidak akan merosakkan dia cukup baik dan perezimuyut tumbuh-tumbuhan. Jika anda menanam tanaman pada bulan Jun, di musim sejuk, tumbuh-tumbuhan akan dibentuk sepenuhnya, dan ini bermakna bahawa tiada batunu sejuk tidak teruk, tetapi tanaman penuh daun ini budaya anda akan dapat mengumpul adalah awal musim bunga tahun depan.

Untuk satu musim tuaian menghasilkan dua atau tiga. Kali terakhir cuba membuat sehingga 10 September, tumbuh-tumbuhan dapat bersedia untuk musim sejuk. Kering atau direndam benih disemai pada kedalaman 1,5-2 menyemai talian cm, jarak baris 25-30 cm selepas penanaman atau baris mulsa katil permukaan seluruh lapisan humus atau gambut sekurang-kurangnya 1.5 cm

Tanah di hadapan penanaman dikenakan dengan baja atau kompos (20-30 kg bagi setiap 10 meter persegi. m). Di samping itu, membuat nitrat kapur-ammonia atau ammonium (0,3-0,5 kg), fosfat (0,4-0,6 kg) dan 40 peratus kalium garam (0,3-0,4 kg) pada kadar pada 10 kV. meter. Dalam tanah basah, cuaca membenarkan pucuk muncul dalam setengah atau dua minggu.

Jika hujan dan akan ada kek yang menghalang bercambah, maka ia harus dimusnahkan dengan meraih a. Lakukan ini dengan berhati-hati supaya tidak merosakkan pucuk tender bawang. Lebih musim panas, merumput dan melonggarkan tanah diulang lima kali.

Selepas kemunculan (dalam fasa 1.2 daun benar) tumbuhan diberi makan baja kering dan cecair pada kadar 10 g baja nitrogen dan kalium satu meter persegi. Tumbuh-tumbuhan perlu pastikan nipis keluar. Kali pertama ia dilakukan apabila terdapat dua atau tiga daun.

Jarak di barisan seharusnya dibiarkan sehingga 3 cm Dipadam tumbuh-tumbuhan boleh digunakan sebagai makanan. Bagi yang sangat besar kuantiti hijau penipisan agak diregangkan, dengan mengeluarkan tumbuh-tumbuhan setiap tiga hari dengan 1 / 3 daripada kawasan itu. Dalam selang penipisan kedua antara tumbuh-tumbuhan daun hingga 6 cm dan ketiga Buat penipisan, meninggalkan jarak antara pokok 12 cm Pada tahun berikutnya, pada bulan Mei-Jun, tumbuhan tahun kedua dan lebih tua daun hijau dipotong, mencegah berbunga dan hasil baja ammonium nitrat.

Apabila semakin batuna bawang secara sistematik mengeluarkan pucuk bunga dan mencegah pencemaran tanaman dengan rumpai saka, terutama sofa rumput. Berdasarkan bahan-bahan kumushka.com

Related Posts:
  1. Peas - protein harta
  2. Kaedah skuasy pemprosesan
  3. Labu penerangan

batun bawang, batun, skuasy, kacang, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri