logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow batun untuk menanam sayursayuran awal berair

Welsh bawang atau Tartar, kosong pasir bawang, - herba saka ditanam untuk awal hijau subur. Ia ditanam sebagai tahun satu, dan dalam budaya jangka panjang. Tunduk ini tahan lasak dan ringan dari segi pertumbuhan. Tetapi batuna daun halus hanya boleh didapati di tanah lembap kaya.

Sejak daun bawang sangat toleransi diubah, ia dibiakkan dengan membahagikan belukar. Hanya tidak meletakkan tumbuhan penutup, adalah lebih baik untuk mengekalkan jarak 35-40 cm, dengan bawang ditanam di tempat terbuka. Anda juga boleh menyalin Batun kering atau basah (oleh tiga hingga empat hari), benih, tutup sehingga kedalaman tidak lebih dari 2 cm selepas penanaman baris atau mulsa katil permukaan keseluruhan humus atau gambut lapisan sekurang-kurangnya 1.5 cm Dalam tanah basah, di bawah keadaan cuaca yang baik, benih muncul dalam setengah atau dua minggu.

Jika anda tidak nipis keluar anak pokok, bulu yang tumbuh lebih halus dan lembut. Semasa musim batun berkembang menjalankan sejumlah besar mineral tanah, jadi sebelum meletakkan katil untuk menanam tanah perlu subur dengan baik, membuat baja kompos atau reput dan baja lengkap. Memandangkan batun, serta bawang yang lain, boleh berkumpul nitrat, adalah lebih baik untuk meninggalkan baja dengan baja nitrogen.

Perhatian khusus harus diberikan kepada bawang air yang semakin meningkat. Hakikat bahawa kekurangan arrow tunduk kelembapan, daun menjadi pahit dan grubeyut. Benar, dan air yang berlebihan pada permukaan kerak dan membawa kepada kekurangan oksigen dan kematian tumbuh-tumbuhan. Oleh itu, selepas hujan lebat dan pengairan perlu menghabiskan merobek pendaratan.

Penanam terlibat dalam awal musim bunga dan musim panas menyemai bawang batuna. Untuk mendapatkan pengeluaran awal (12-15 hari) dan menghabiskan tanaman podzimnie. Laman selepas penuaian tanaman sebelumnya telah disiapkan dengan teliti, dan pada musim luruh lewat, apabila berlakunya cuaca sejuk yang berterusan dan suhu tanah rendah menyemai sehingga tiga atau empat darjah, dilaksanakan. Bawang Welsh pemakanan unggul bawang dan sayur. Daun hijau segar ditambah kepada hidangan ramai.

Daun bawang seperti kubis batuna diperam, tetapi mengekalkan vitamin, rasa dan aroma tertentu. Bawang masam digunakan sebagai bahan perasa. Berdasarkan bahan-bahan kumushka.com

Related Posts:
  1. Tomato
  2. kilang tomato haba yang cintakan
  3. Penjagaan yang sempurna Vigneau
  4. berguna untuk kacang
  5. Vigna adalah kacang Asparagus

Asparagus kacang, batun, bawang, Vigna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri