logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow batun popular di

Bow batun popular di seluruh dunia salad

bawang Welsh adalah tipikal pelbagai bawang rumput, yang menunjukkan kehadiran amat diperlukan dalam taman sebagai sumber awal vitamin sayuran . Di samping itu, bawang Welsh yang menarik dan berfaedah kepada fakta bahawa pada musim bunga-musim panas, "keras" menghasilkan lebih banyak daun baru tumbuh semula dengan cepat selepas memotong. Tempat kelahiran beliau mempertimbangkan kawasan selatan timur Siberia, Mongolia dan China, di mana ia berlaku di hutan. Malah pada zaman purba bawang Welsh telah dihargai dan ternakan.

Kemas merebak di seluruh dunia dan telah menjadi popular bukan sahaja di China, Jepun dan seluruh Asia Tenggara, dan Eropah, Amerika Syarikat dan Kanada. Di Rusia juga ditanam secara meluas, terutamanya di kawasan utara Siberia dan Timur Jauh. Bawang Welsh dikenali juga di bawah nama: Tatar, Bawang Cina musim sejuk bawang bawang fistular bawang berpasir. Terdapat tiga bentuk biologi bawang batuna: Bahasa Rusia, Cina dan Jepun, yang berbeza dari segi saiz, warna ijazah, daripada cawangan daripada daun dan rasa tajam.

Bawang Welsh mempunyai sistem akar yang banyak dan membentuk pusingan keluar berkuasa, berongga, hijau gelap daun sehingga 60 mentol cm adalah bujur-ovate, tanpa leher ketara, dengan diameter 1 hingga 3 cm mempunyai tempoh yang singkat rehat dan jangka panjang penyimpanan tidak sesuai.

Panah Bunga ketinggian 60-70 cm dengan hal berkembang sfera dan banyak (sehingga 300 keping) dengan bunga kekuningan. Blooming bawang Welsh - sebuah kilang madu yang baik, dan sering dikunjungi oleh lebah dan bumblebees. Rasanya lebih kurang sama dengan bawang, tetapi sedikit lebih tajam.

Di Rusia dan di luar negara, dengan pelbagai peringkat kelaziman, ditanam semua jenis batuna bawang, tetapi, tentu saja, jenis yang paling popular subspesies Rusia: Gribovsky 21 Salad 35, April , 7 Mei, Rusia musim sejuk. Dan jenis tempatan ditanam. Bawang Welsh mempunyai toleransi sejuk tinggi.

Ia adalah mudah untuk bertolak ansur dengan musim sejuk yang keras tanpa salji tanpa perlindungan. Pucuk muda dapat bertahan frosts musim ke -10 `C Memerlukan kesuburan dan kelembapan tanah. Dengan bertahun-tahun penanaman di tempat kejadian tumbuh hingga 5 let.P lebih baik daripada batuna bawang sebelumnya adalah yang paling hijau tanaman (kecuali bawang), serta sayur-sayuran kacang, timun, zucchini, labu, timun. Tidak tumbuh selepas kentang bawang Welsh dan tanaman kubis.

Biji bawang Pengeluaran semula Wales dan vegetatively - dengan membahagikan belukar. Menyemai dijalankan sangat awal musim bunga sebaik sahaja salji turun - untuk menanam tanaman saka. Dalam menyemai selhozhozyaystvah musim panas digunakan pada bulan Mei dan Jun - untuk sayur-sayuran tuai dengan bawang pada bulan Mei dan Jun tahun depan. Bow batun sayur-sayuran popular di dunia Apabila menyemai benih mereka pra-membasmi kuman dan rendam dalam air selama 10-12 jam, kering dan disemai dalam baris, dengan jarak antara 25-30 cm kedalaman 1,5-2 cm meterai

tanaman disiram dengan banyaknya, dan untuk kelembapan yang lebih baik pengekalan mulsa dengan gambut atau kompos lapisan tidak lebih daripada 2 biji sm bercambah dalam 12-16 hari. Dalam fasa ini, 02,01 risalah Hantar Putera kompleks baja baja, menyiram dan merumput tetap rumpai. Tanaman tidak menipis. Pada tahun penanaman daun tumbuh hingga 30 cm, dan seterusnya - sehingga 40 cm

Dalam tahun-tahun berikutnya, panjang daun dikurangkan. Semasa pendaraban bahagian batuna bawang vegetatif dibawa keluar dari belukar ke 3-4 (mentol 3-4 sarang baru) dan ditanam mereka dalam telaga pra-disediakan dan banyaknya disiram dengan jarak 25-30 cm untuk mengelakkan reput batang palsu, menanam tanaman untuk tahap yang sepadan dengan sama. Tanah di sekeliling setiap belukar mereka memerah ketat. Potong daun bawang, batuna dijalankan dari tahun kedua penanaman.

Potong daun tumbuh kembali lagi. Selepas setiap memotong bawang besar-besaran semestinya disiram dan diberi makan baja kompleks. Potong diulangi 2-3 kali bagi setiap musim, tetapi tidak lagi pada bulan Ogos, tumbuh-tumbuhan telah mendapat lebih kukuh sebelum musim sejuk. Kualiti makanan, masakan dan perubatan hartanah, penggunaan bawang Welsh adalah hampir sama dengan . Berdasarkan bahan-bahan www.trava-myrava.ru

Related Posts:
  1. Terung adalah sayuran

    batun, bawang batun, kacang, bawang, terung

    links(1); ?>
    Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri