logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Batun bentuk tunduk dan jenis

Bawang Welsh ditanam di Rusia, China, Jepun, Mongolia, kawasan latitud utara dan tengah Eropah dan Amerika Utara. Beliau zimostoek, tahan lasak (boleh bertahan sehingga tolak 40-45 `C). Bentuk dan jenis. Adakah jenis-jenis bawang, batuna: Russia telah didenda gelap-hijau daun 30-40 cm panjang sangat bercabang tumbuh-tumbuhan. Daun rasa sangat tajam, grubeyut cepat.

Ia mempunyai musim sejuk ketabahan yang tinggi. Daun mengandungi sehingga kepada 105 mg /% vitamin C, 2,3% glukosa dan lain-lain nutrien. Daun muda digunakan oleh akar atau hanya satu salad hijau sebagai listyav, jeruk, perasa, dan lain-lain Ia boleh tumbuh di satu tempat sehingga empat tahun. Ia bentuk mentol tdk silinder, yang pas ke batang palsu daun fistulose kosong. Dibiakkan oleh benih, yang lebih kecil daripada orang-orang bawang. Mempunyai sistem akar yang maju.

Pada akhir tahun pertama kehidupan membentuk banyak cabang dan anak-anak. Optimum syarat rostapri suhu 15-20 `C. Boleh dibiakkan vegetatively dengan membahagikan belukar (bagi tahun kedua, dan sebagainya). Ini termasuk subspesies gred 6 dan Mei Gribovsky 21. Ketinggian purata Jepun, dengan daun halus, melabuh di atas. Semenanjung mempunyai rasa.

Loji ketabahan. Cawangan rata-rata. Jenis-jenis yang paling popular Salad 35 dan April 12. Kilang bersih dengan akar palsu, kerana mereka tidak bertolak ansur dengan pemangkasan daripada daun.

Vintage sampai 5-6 kg / m . Pendaratan keadaan. Adalah lebih baik untuk menanam selepas timun, tomato, di kawasan yang mempunyai tanah yang subur, tanaman, baik yang halus baja organik pada tahun-tahun kebelakangan ini. Tanaman tahunan (posevletom pada Jun, uborkavesnoy tahun depan) dan diletakkan di pinggir bandar biasa sayuran plodosmene individu taman-taman. Menyumbang kepada 6-8 kg / m humus atau kompos, 30-40 g / m kalium klorida.

Pra-rawatan tanah adalah menggali: yang pochvahna berat bayonet sodok penuh pada legkihna dua pertiga kedalaman menggali pada musim bunga. Best skim posevaodnostrochnaya dengan jarak 45 cm tanaman tahunan ditanam dalam dua atau tiga tarikh (menyemai letom5 iyunya15 Julai). Dibersihkan berurutan dari segi tahun kedua. Menebal satu dua baris pembenihan (1,5-2 g / m atau lebih) menyumbang kepada pembentukan daun lembut.

Dalam pembenihan musim panas tidak boleh memotong daun pada tahun pertama, iaitu musim luruh, kerana ini akan melemahkan pokok sebelum musim sejuk. Pada musim bunga tahun kedua selepas penanaman bawang Welsh adalah harrowed dengan meraih, makanan nitrogen dan baja kalium, dan kekurangan kelembapan dan disiram lorong berkala longgar. Dikeluarkan dalam jangka tretiyot saluran paip kedua menyemai, dll

Apabila semakin bawang tiga hingga empat tahun di satu tempat yang daun dipotong untuk kali terakhir sehingga 1 Ogos. Daun bawang, tutup filem batuna, menyiram boleh dengan air suam untuk mendapatkan tender daun bawang hijau selama dua hingga tiga minggu lebih awal daripada dalam tanah terbuka. Filem perlindungan bukan sahaja mempercepatkan tanaman, membuat daun lembut, tetapi secara umumnya meningkatkan hasil.

Tempoh dorman dalam batunachetyre bawang hingga enam minggu, dan sebagainya di kawasan zon tidak chernozem sejak Disember mentol (selepas pemisahan semak) ditanam dalam rumah hijau untuk memaksa daun hijau (urozhaydo 16-18 kg / m .) Paling sering digunakan untuk memaksa mentol tahun ketiga penanaman, sejak bawang tempoh ini Welsh dan sangat mengembang anak panah. Loji menjadi sukar untuk dibaca. Dalam kes ini, daun di potong dua pertiga dan memecahkan rabung.

Cuba untuk memelihara akar dan jenis mentol, mengingatkan bahawa keupayaan daun bergantung kepada saiz mentol. Berdasarkan bahan-bahan www.nmedik.ru

Related Posts:
  1. tomato (tomato)

batun, bawang, bawang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri