logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bow batun

Bawang Salad batun

mentol bawang Welsh bentuk bentuk silinder kecil, yang pas ke batang palsu daun fistulose kosong. Di negara kita, tumbuh kelas tunduk spesis ini. Tempatan Juga, lihat tiga jenis pilihan - April, Mei dan Salad 35 Untuk penanaman bawang batuna biasanya mengetepikan kawasan yang sama, serta strawberi, memandangkan ia boleh ditanam di satu tempat selama tiga hingga empat tahun. Dalam budaya utara, meluas bawang saka.

Masa terbaik batuna bawang menyemai dalam zon tengah - musim panas (dari 15 jun-15 julai). Dengan istilah ini, dia mempunyai masa untuk mengambil akar berjaya menahan musim sejuk dengan baik dan tahun depan adalah tuaian awal musim bunga. Keputusan yang baik adalah penanam bunga dan menyemai benih dalam masa beberapa dengan menyemai bawang.

Kurang berkesan musim panas tanaman lewat - lewat pada bulan Ogos. Dalam kes sedemikian, tunduk itu teruk bersedia untuk musim sejuk. Biji bawang Welsh disemai, kadar pembenihan -1,5-2 g setiap 1 m 2, bergantung kepada cara beliau.

Ia biasanya ditanam di atas permukaan rata dengan tiga band - lima baris, jarak antara pita - 50-60 cm dan baris - 20-25 cm pada rabung dari bawang ditanam di lima atau enam baris, meletakkan mereka di sepanjang rabung di selang 15-20 cm pada tanah berpasir cahaya, benih disemai sedalam 1 hingga 1.5 cm, pada lempung - untuk 0,5-1 cm Anak benih batuna bawang agak mudah bertolak ansur dengan pembekuan pada 7-8 '. Suhu terbaik bagi pertumbuhan 10-20 'haba. Penjagaan batunom sama seperti bawang ditanam benih. Bow Bow batun

Ia bisul ke hoeing tetap antara baris, kawalan rumpai, dan dalam hal cuaca kering - air. Selepas mengutip daun pada musim panas untuk memberi makan berguna apabila bawang dengan baja cecair atau baja cecair (50 g ammonium nitrat, 30 g super fosfat, 20 g hloristogoP kaliyaPP naPP vedroP air) Pada tahun penanaman puncak tidak terputus supaya tidak melemahkan kilang.

Tahun depan, bawang Welsh dituai dalam masa beberapa, seperti pertumbuhan semula para daun, tetapi dipotong lalu dibuat selewat-lewatnya akhir bulan Julai. Hasil tertinggi hasil bawang Welsh bagi tahun kedua. Berdasarkan bahan-bahan bryukva.ru

Related Posts:
  1. Tomato Tomato
  2. bawang
  3. skuasy
  4. Vigna
  5. Lagenariya

bawang, bawang, bawang batun, jenis bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri