logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Maruah bawang merah

Bawang salad maruah

bawang merah datang ke Eropah dari zaman dahulu lagi, dari wilayah Turki moden, yang dikenali sebagai Asia Minor. Dalam masa kami di dalam hutan, hampir tidak berlaku. Bawangbawang merah cepat merebak di seluruh dunia dan ditanam secara komersial di Perancis, Belanda, Itali, Amerika Syarikat. Ditanam dalam negara kita sendiri, terutamanya di Caucasus dan wilayah Selatan.

Dalam Bumi Bukan Hitam tidak seperti yang meluas ditanam. Dikenali sebagai: bawang tunduk keluarga multipartite, sorokozubka, kuschevka, bawang daripada Ascalon, bawang Charlotte. Bawang merah adalah tumbuhan dwitahunan, dan merdeka, tentu saja, untuk keluarga bawang.

Jelas sekali, sebab bagi kekurangan daripada kelaziman dalam bahawa bawang merah saiz dan berat mentol (50 g) tidak boleh bersaing begitu popular mentol bawang. Tetapi tidak dapat dinafikan mempunyai kekuatan: rasa cemerlang , cepat matang, hasil tinggi dan berkualiti baik menjaga. Terima kasih kepada kualiti bawang merah adalah satu contoh yang sangat baik vitamin sayur-sayuran dalam tempoh musim bunga-musim panas dan sumber tambahan untuk mendapatkan ia di musim sejuk di rumah.

Apabila benih disemai dalam tahun pertama membentuk roset daun yang kecil (bulu) dan bawang. Seterusnya, mentol digunakan untuk penanaman untuk pembiakan. Luaran, daun bawang menyerupai bawang, tetapi lebih langsing, dan mendirikan subulate. Berkembang pada sayur-sayuran dan lobak. Salah satu daripada mentol ditanam dalam slot dibentuk sehingga 20 mentol baru saiz hasil dan pelbagai, bergantung kepada pelbagai, sehingga 2 kg atau lebih dengan sq.m.

Yang jenis bawang-bawang merah tidak penembak tersebut. Apabila bentuk bunga kecil, bunga grayish-putih. Benih telah yang sangat kecil, hitam.

Seperti di Eropah dan Amerika bawang ditanam lama dahulu, terdapat mencipta banyak kelas beliau. Penternak kami telah dibesarkan dan diiktiraf jenis: Musim, Sprint, belalang, Kuban kuning, Siberia Kuning, Keluarga, Emerald. Untuk penyulingan rumah hijau di musim sejuk-adalah pelbagai yang paling sesuai yang mempunyai kualiti yang baik dan menjaga tinggi "kelajuan" daripada pertumbuhan semula daripada daun. Bawang merah - budaya yang sangat sejuk tahan. Baik kering bawang boleh hidup walaupun pembekuan semasa penyimpanan.

Perkara utama - untuk menghalang mereka daripada pembekuan dan pencairan berulang. Cahaya dan hygrophilous. Terutama perlu menyiram biasa semasa pembangunan awal selepas menanam. Bawang memberikan hasil yang baik pada tanah liat cahaya dan tanah hitam. Tidak boleh bertolak ansur dengan tanah berasid.

Terdahulu, kacang dan kubis, kentang, tomato, timun. Benih disemai dalam bawang merah di musim bunga awal selepas salji - pena, atau musim sejuk pada bulan Ogos dan September - untuk penanaman pena dan lobak (tunduk kepada cuaca sejuk mempunyai masa untuk akar baik dan hendaklah roset kecil daun nipis). Sebelum menyemai benih rendam selama 3 hari, berubah air 3 kali sehari, dan jika perlu, menjalankan lain . Ditanam dalam tanah lembap. Penanaman mendalam - lihat 1-1,5

Selepas penanaman tanah dipadatkan sedikit. Ditanam di furrows dalam baris jarak 20 cm selepas daun penipisan lepas 80-10 cm antara tumbuh-tumbuhan dalam proses pertumbuhan dijalankan air biasa, merumput dan hoeing rumpai antara baris. Apabila menyemai musim sejuk dengan bermulanya cuaca sejuk, katil mulsa daripada bawang dengan kompos gambut, atau pelabuhan lapisan jerami. Dibiakkan mentol merah.

Untuk memilih pendaratan tidak kecil dan tidak besar dan sederhana bawang (kecil, biasanya digunakan untuk penyulingan hijau di musim sejuk, dan besar - untuk kegunaan manusia). Untuk mentol "bangun" dan melindungi daripada risiko penyakit peronosporosis (cendawan lembut seperti bulu) sebelum menanam mereka di tanah dipanaskan pada 40 `C. The mentol ditanam pada bulan April akhir - awal Mei hingga kedalaman 3-4 cm dalam baris jarak 25-30 cm, 10-15 cm antara tumbuh-tumbuhan

Selepas mendarat, banyaknya disiram, supaya tanah di sekitar mentol dan rapat. Penjagaan tidak membebankan dan adalah air biasa dalam tempoh dua bulan pertama, longgar daripada merumput antara baris dan rumpai. Pada awal bulan Ogos, mentol merah yang matang.

Tanda ini adalah tempat bagi daun. Dalam cuaca yang cerah kering, tumbuh-tumbuhan dan menggali untuk hari 1-2 dibiarkan kering di atas katil atau meletakkan di bawah kandang, loteng, di mana ia benar-benar kering. Daun ini terputus selepas pengecutan a ketara pangkal rahim, meninggalkannya 3-4 cm panjang dan masak juga kering bawang dalam keadaan tenang dan mendalam dapat disimpan dalam keadaan baik sepanjang musim sejuk.

Walaupun walaupun dalam pembekuan mentol daripada bawang merah terus berdaya maju, suhu dan kelembapan yang optimum semasa penyimpanan, adalah 0 `C dan 60-70% masing-masing. Menurut kandungan nutrien bawang bawang merah bioaktif yang akan datang. Ia perkara yang lebih kering, gula, asid askorbik, garam mineral (termasuk sekuriti seperti garam titanium, germanium, dan nikel), vitamin B, PP, E, minyak karotena, tidak menentu dan penting.

Bawang merah mempunyai ciri-ciri dietetik dan dianggap produk gourmet. Dalam makanan yang dimakan semua tumbuh-tumbuhan dalam bentuk segar dan diproses. Bawang ditambah kepada salad, goreng, masak, dalam tin. Ciri-ciri perubatan serupa dengan sifat-sifat bawang.

Bawang merah telah lama digunakan dalam kecantikan rumah. Zahir, dalam bentuk buburan, ia digunakan untuk mengeluarkan freckles dan lain-lain tempat berpigmen, menghapuskan jerawat dan bintik hitam. Dengan bantuan sebuah luka baik pulih, luka, scrapes, tercalar, terbakar sinar matahari.

Bawang infusi berjaya digunakan untuk menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan. Berdasarkan bahan-bahan www.trava-myrava.ru

Related Posts:
  1. sayur-sayuran Makanan dan ubat-ubatan skuasy

Bawang, bawang merah, jenis bawang, skuasy

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri