logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Jenis Sangat berguna dan berharga bawang merah

Sejenis sangat berguna dan berharga kentang bawang merah

Ada sebuah keluarga bawang besar adalah lukashalot spesies yang sangat berguna dan berharga, yang dihargai untuk hasil yang baik, earliness, rasa tinggi dan keupayaan untuk disimpan lama di dalam bilik itu, dia hampir tidak penembak tersebut. Beliau mempunyai banyak nama-nama lain: mnogognezdovoy, keluarga, kuschevka. Nama-nama ini muncul kerana bawang merah dalam satu sarang telah banyak mentol.

Mereka adalah kurang daripada bawang, tetapi berbeza dari saudara yang lebih besar yang rasa paling indah dan keupayaan untuk disimpan di rumah musim sejuk semua tanpa kehilangan kualiti cap dagangan itu. Bundle, satu tocang bawang boleh digantung di dapur: hiasan musim sejuk, dan bawang sentiasa di tangan. Satu lagi shalotapero kualiti penting lebih halus dan lembut, yang tidak kasar keseluruhan musim berkembang. Ya, dan ternyata lebih awal daripada yang bawang. Pada taman-taman kita bawang adalah pengunjung jarang berlaku.

Di Eropah Barat dan Scandinavia, panah ini sangat berharga untuk rasa ostrosladky dan lebih tinggi daripada bawang, dan ciri-ciri perubatan. Jenis bawang banyak. Ada putih, merah, ungu, kuning, coklat dan lukovitsvytyanutaya bentuk, bulat, bulat-rata, bergantung kepada pelbagai. Sebelum anda memulakan penanaman bawang merah, masak lebih awal dan tidur bunga hari sebelum pendaratan menyediakan bahan tanaman.

Untuk bawang merah berkembang lebih besar, bawang terbahagi kepada beberapa bahagian. Potong bahagian atas dan di potong "mata" kepada kepingan beberapa. Mentol diperolehi daripada unit 8,3 tempat duduk. Ditanam pada awal bulan April di furrows disediakan pada jarak 15-16 cm dalam satu barisan dan 30 cm antara baris. Jadi, sehingga bawang di taman sedang berkembang dan mendapat kekuatan, seperti yang diperlukan, dalam sarang di mana terdapat lebih daripada unit W. Saya menendang one delenke, manakala di sarang akan kekal mentol 01/02.

Ini perlu dilakukan dengan berhati-hati, memegang tangannya yang dikenal pasti untuk pertumbuhan masa depan mentol. Keseluruhan proses mengeluarkan bawang mentol postepennyynuzhen berlebihan untuk memasak, itu ditarik seperti yang diperlukan. Biasanya, penipisan bawang mula lebih daripada 1.5 bulan selepas bercambah bawang bawang untuk mula berkongsi dan mudah dipisahkan dari bawang bersama.

The mentol baki di tuai menghasilkan yang sangat besar, dan tidak dalam sarang-sarang perkara-perkara kecil. The prekursor terbaik untuk ia adalah kacang, kacang, lobak atau kentang. 'M Doing di taman kompos, kaedah ini menghapuskan keperluan untuk baja. Untuk melindungi daripada katil bawang taburkan abu terbang dengan banyaknya.

Bawang merah suka kelembapan dan bersih daripada rumpai. Jika anda tiba-tiba mula hujung daun layu, dan mereka telah membentuk jalur cahaya, dan di dalam kandang adalah cacing kecil, maka air penyelesaian bawang merah garam (1 cawan setiap 10 liter air). Hanya apabila membuat daun, air bawang lagi. Bawang merah bawang matang lebih awal, jadi ia boleh tumbuh di kawasan yang mempunyai musim pendek yang semakin meningkat, di mana bawang mentol untuk masa kematangan yang kurang.

Tidak seperti bawang bawang merah boleh ditanam pada musim luruh, seperti musim sejuk bawang putih. Kemudian ia sedia untuk tuaian dalam 10-15 hari lebih awal daripada penanaman musim bunga. Ini adalah satu lagi bawang kualiti yang positif, membolehkan ia berkembang di kawasan-kawasan utara. Apabila daun mula prisyhat, spade bumi, oleh itu mentol berada di permukaan.

Jika cuaca membenarkan, selepas musim menuai adalah kering bawang di taman. Akhirnya kering bawang di bawah awning tersebut. Apabila kering daun keseluruhan untuk terbang dari busur, membuat ikatan yang tocang. Dalam bentuk ini ia disimpan dengan baik sehingga musim bunga.

Jika anda ingin memisahkan diri mereka sendiri dari bawang merah, saya boleh menawarkan 6 jenis dengan berbeza cheshuiStarorussky berwarna (merah), orang yang beriman Lama (kuning), Kuban Kvocka (coklat), White Queen (putih), Kuban (kuning bujur), Sorokozubka (ungu) , serta multi-tier tunduk, batun, manis, sayur, slizun, chives, bawang putih liar, Cina, jus, dan biji bawang musim sejuk sevok Allan. Bahan tanaman dihantar hanya dalam vremyas hangat Ogos-nov. Saya boleh menghantar n / pl.

Saya juga mencadangkan pelbagai tanaman taman lain. Untuk order hantar katalog. Menunggu pada sampul surat / sebagai. E-mail: Brizhan Valery, st. Communards, 6, Art. Chelbasskaya, Kanev daerah,

Krasnodar rantau, 353 715. Berdasarkan bahan-bahan fermer.ru

Related Posts:
  1. Momordika timun squirting
  2. Peas di

    bawang, kacang, bawang, bawang merah, batun, lobak merah, bawang

    links(1); ?>
    Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri