logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bawang merah bawang berasa bangsawan

Mungkin tempat kelahiran jenis ini bawang - Asia Minor. Diedarkan hanya dalam budaya. Di Eropah Barat, bawang ditanam di mana-mana. Bawang merah bawang berasa bangsawan, seperti mentol mempunyai aroma yang lembut, enak, lazat dan. Terutamanya tunduk ini adalah bernilai di Eropah Barat. Cinta dan negara-negara Scandinavia, Itali, Sepanyol dan Amerika Syarikat. Semakin, pendaratan ini kelas tunduk boleh didapati di Rusia, tetapi setakat ini kebun kami untuk sebab-sebab tertentu, ia dipandang ringan.

Ia juga dikenali sebagai Charlotte, sorokozubka, kustovka, kuschevka. (Allium ascalonicum L.)-dwitahunan herba daripada keluarga Bawang (Alliaceae). Mentol adalah kecil, dengan berat 25-50 g; warna dari ungu ke putih. Bilangan kuman - 50-60.

Apabila penanaman mentol bentuk banyak daun dan 20 anak panah ketinggian 50-60 cm Daun subulate silinder, tipis, dengan lapisan berlilin. Anak panah tanpa melepuh, silinder.

Bunga kecil, putih. Kecil hal berkembang, longgar. Benih lebih kecil daripada bawang. Bawang merah bawang menyerupai mentol: terlalu nyata, baik dan matang dengan baik (lebih baik daripada mentol) disimpan, tetapi melkieot biasanya lebih 9-40 gram, dan mnogozachatkovye.

Mereka membuat banyak pobegovv one sarang sehingga 30 keping. dan banyak lagi. Daun lebih kurus daripada mentol, subulate, hijau cerah, grubeyuschie panjang, panjang 20-40 cm Bawang merah berharga untuk herba lembut awal wangi dan sederhana mentol yang lazat, yang menyediakan jeruk cemerlang. Dari zaman dahulu lagi, ia dianggap bawang gourmet kerana mereka tidak tercekik rasa halus makanan lain.

Ia mempunyai tempoh lebih rehat berbanding mentol bawang. The mentol adalah struktur yang berbeza dan sangat padat kematangan. Rintangan yang tinggi kepada sejuk, mentol tidak rosak pada -10 ...- 15 C. nilai bawang adalah earliness itu. Dalam bawang mentol, berbanding dengan bawang, gula lebih, asid askorbik dan mineral.

Ia mempunyai ciri-ciri tinggi pemakanan, dan sifat-sifat terapeutik dalam yang lebih tinggi daripada bawang. Satu lagi ciri bawang adalah earliness di: selepas mendarat, dia cepat tumbuh di zon sederhana dalam 25-30 hari sudah bersedia untuk memotong sayur-sayuran, dan selepas 70-80 hari, mentol matang menjelang bawang selama 20-30 hari. Terutamanya dihargai ini tunduk di kawasan utara. Pada masa yang sama penanaman, iaitu bawang, ia menyediakan sayur-sayuran lebih awal.

Daun adalah 25-30 cm panjang boleh dikeluarkan hanya sebulan selepas penanaman. Hasil bawang merah tinggi: hijau Lucado 5 kg/m2, lukovitsdo 3 kg/m2. Bawang merah sangat sejuk tahan: mereka boleh membekukan, cair dan kemudian beransur-ansur berkembang dengan tiada kerosakan ketara. Sama kualiti bawang disimpan keupayaan dan shalotaeto: tidak kering, tidak bercambah pada suhu bilik dan disimpan sehingga musim menuai akan datang. Dibiakkan oleh benih dan mentol.

Dalam makanan yang dimakan seperti mentol dan daun (pen) dalam jeruk mentah, goreng, passerovannym, rebus,. Jenis bawang akut semakin digunakan dalam broths, stews, sup, pemadat, dan menambah daging, ikan, Sayur hidangan. Bawang jenis manis digunakan dalam jeruk segar atau sebagai hidangan snek atau sampingan, dalam salad.

Pengambilan tahunan jenis manis bawang - kira-kira 10 kg, akut - dua hingga tiga kali kurang. Berdasarkan bahan-bahan www.cookingclub.ru

jenis bawang, bawang, bawang merah, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri