logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bawang merah

Bawang merah diedarkan secara meluas di utara, barat laut, timur Rusia. Ia adalah berbeza masak, fros, kualiti baik menjaga. Dibiakkan vegetatively ia. Pewarna mentol mungkin ungu, kuning dan putih. Gred. Yang paling terkenal jenis bawang-bawang merah adalah:

Rusia ungu vegetatively dibiakkan pelbagai, hasil tinggi, cepat matang, matang dalam 9-10 hari. Cat ungu bersisik kering. Dalam sarang membentuk 10-20 mentol bulat-rata bentuk. Mentol mempunyai kualiti yang baik menjaga. Kuban srednegnezdny kuning, tinggi pelbagai hasil (10/06 mentol dalam soket), dengan semenanjung rasa. Cat sisik kering, kuning dengan warna merah jambu. Matang dalam 90-110 hari.

Ia tolerates a kelembapan tanah dikurangkan. Kuschevka Kharkov mnogozachatkovaya mentol, gelap coklat dengan sentuhan ungu, dengan berat 25-30 g, dengan rasa semenanjung. Daun kecil, sering membuat. Mempunyai rintangan yang baik kepada suhu yang rendah dan hasil yang tinggi.

Kuning Siberia adalah kelas menengah dengan kualiti yang baik penyimpanan, dari percambahan kepada jumlah jisim penginapan daun ialah 60-75 hari. Mentol rata, kuning, 80-10 zachatkovaya, kecil, berat 80-20, yang Sprint-masak jenis, tempoh dari percambahan untuk penginapan jumlah jisim daun 55-60 hari. Mentol bulat-rata, kuning, malozachatkovaya (nombor zachatkov3-9).

Jisim mentol adalah 25-45, daun agak luas, hampir seperti bawang, kemudian bertukar menjadi kuning. Bawang merah mempunyai mentol kurang pedas, dan bulu yang lebih lembut daripada bawang bawang. ciri-ciri yang membezakan ialah bahawa ia membentuk satu mentol lebih dalam sarang: yang menyemai benih dalam tahun pertama sarang terbentuk daripada empat five mentol, kedua godgnezdo daripada 10-12 mentol.

Bawang merah kecil, tetapi mereka juga masak (sebelum bawang) dan disimpan, boleh tahan fros apabila ditanam sebelum musim sejuk. Sebuah tanaman yang baik daun hijau dari mentol boleh didapati di teknik penternakan yang optimum dalam 18-20 hari selepas menanam. The mentol yang digunakan dalam pengeluaran pengetinan dan sebagai perasa untuk pelbagai masakan. Pendaratan keadaan. Ditanam di cahaya, baik disenyawakan tanah.

Pada yg dibajak menyumbang kepada 3-4 kg / m humus, 20-30 g / m ammonium nitrat dan fosfat, 10-15 g / m kalium klorida. Panah pendidikan mentol pendaratan, lama disimpan di 0-5 `C, atau sekurang-podzimney mendarat. Bawang ditanam 20 cm dvuhstrochno50 dengan jarak antara pokok dalam satu baris 10-15 cm

diameter yang lukovits2 pendaratan ,5-4, lihat pendaratan Norma lukovits180-200 g / m , Jadual Program kadar semyan1 ,5-2 g / m . Sebelum penanaman mentol dan memotong leher selama dua hari merendam dalam air suam. Penjagaan dan penyimpanan adalah sama seperti untuk bawang.

Kerana lukshalot kedormanan yang dalam tidak menggunakan penyulingan untuk sayur-sayuran di rumah hijau musim gugur, tetapi pada musim sejuk dan awal musim bunga ia boleh digunakan untuk penyulingan daun. Ia berkesan dalam memupuk sehelai iyuleavguste di mana ia adalah sukar untuk mendapatkan daripada biasa bawang bawang hijau. Dikeluarkan oleh akar. Vintage hijau luka1 ,8-2, 2 kg / m . Berdasarkan bahan-bahan www.nmedik.ru

bawang, bawang merah, bawang jenis, bawang, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri