logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bawang merah

Bawang merah bawang

bawang merah Keterangan: bawang merah - sejenis bawang, maka ia adalah dekat dengan terbaru ciri biologi dan morfologi. Terutama yang diedarkan secara meluas dalam Amerika Utara dan Eropah Barat, negara kita ditanam terutamanya di kawasan selatan. Bawang merah dalam bentuk sarang 10-12 dan di tanah yang kaya - 20-30 mentol berat badan sebanyak 0.5 kg. Tidak hairanlah jika ia dipanggil "sorokozubka."

Kilang membuat daun nipis lembut dan masak yang (untuk Mentol 20-40 g) adalah panas dan semenanjung rasa, dengan lezhkostyo baik. Bunga biru, jarang bunga pada bulan Jun dan Julai. Hal berkembang Lembu tong. Syarat-syarat: bagi budaya tanah pilihan, berpakaian organik baja (baja 4-6 kg/m2), tidak masam, komposisi cahaya dan sederhana. Bahan-bahan: gula kandungan (4%) adalah lebih tinggi daripada semua jenis bawang.

Dan juga mengandungi banyak nutrien dan vitamin. Berkembang: dibiakkan vegetatively bawang merah, dibahagikan kepada mentol sarang berasingan. Ditanam di rabung, tersembunyi baja reput, dalam 2 barisan dengan jarak antara mereka 20-25 cm antara setiap pasangan garis - 50 cm jarak antara mentol dalam baris 10-15 cm

Untuk mendapatkan hasil tuaian yang baik bawang merah 2,5-4 cm garis pusat boleh tanah di sebelum tarikh. Untuk mendapatkan sayur-sayuran awal, mentol ditanam di kawasan rabung pada awal Oktober. Ridge berlindung di humus atau lapisan gambut 6-8 cm Di Rusia, jenis yang paling biasa: cepat-Siberia Kuning, belalang, Kunak, The asterisk dan Kuschevka Kharkov, serta ketidaksamaan purata Kuban kuning.

Penjagaan: seperti bawang mentol. Menuai: bawang dituai, apabila daun mula layu. The mentol dibersihkan dan dikeringkan. Simpan di tempat yang sejuk, mempunyai ventilasi yang baik.

Penggunaan: daun segar dan muda mentol. Ambil dalam segar atau diproses melalui cara yang sama seperti tunduk konvensional. Berdasarkan bahan-bahan lib.rin.ru

Related Posts:
  1. A sup kacang kaya
  2. Terung

bawang, kacang hijau, bawang, bawang merah, bawang, terung, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri