logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bawang merebak manis

Bow manis (dzhusay, zhusay) Pengedaran. Di hutan ia tumbuh di Mongolia dan China. Di USSR ditemui di Siberia dan Timur Jauh. Ciri-ciri botani.

Bow manis (Allium odorum L.) - A herba saka daripada Bawang keluarga (Alliaceae). Bawang sempit linear, 0,8-1,5 cm garis pusat, yang disertakan dengan rhizome. Daun sempit linear, 40-50 cm tangkai bunga ketinggian tinggi daripada 60-70 Lihat seperti bintang Bunga, dikumpulkan di umbels bundar padat. Ciri-ciri biologi.

Adakah tanah rendah, boleh berkembang di tanah beralkali. Ia tumbuh dengan baik di bawah naungan dan di kawasan terang. Bukti Frost. Blossoms pada tahun kedua di akhir bulan Julai - Ogos. Pengeluaran semula dan teknologi pertanian. Dibiakkan oleh benih dan mentol.

cara-cara penanaman teknik pertanian manis bawang adalah sama dengan bawang. Penuaian. Semasa musim tumbuh daun memotong tiga atau empat kali. Mereka mengekalkan ketegangan yang lebih musim panas, ia digunakan makan sehingga lewat musim luruh.

Sifat-sifat ubat. Vitamin C dalam kandungan daun 45 mg%, yang perbungaan - 90-100 mg%. Bawang manis mengambil di hati penyakit.

Permohonan. Dalam makanan yang dimakan daun dan perbungaan, yang lembut slabochesnochnym rasa. Di Kyrgyzstan, bawang manis dalam bentuk segar digunakan sebagai starter, dan garam - Ditambah salad tumbuh dari melambai dan daging bakar dengan sayur-sayuran, dalam sup dengan lobak.

Dalam Kazakhstan ia dimasukkan ke dalam salad daripada lobak, lobak bunga, sayur-sayuran, menambah selera sejuk paru-paru disumbat, otak mayonis. Dengan rebus bawang, wangi dan kambing rebus, daging lembu, membuat seseorang setengah untuk ravioli dan ladu, memasak hidangan pelbagai organ dan Sayur, mi. Bawang manis - satu komponen penting daripada Kyrgyzstan kompleks sos dan daging rusa panggang. Berdasarkan bahan-bahan www.eda-server.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Pea tumbuhan tahunan

bawang, bawang, bumbu Cengkih, bawang, kacang, bawang manis, salad

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri